Innovatiekracht van Ricoh zorgt voor indrukwekkende totaalervaring op drupa 2024

Schrijver

Edwin Breemes

Onderwerp Ricoh
Gepubliceerd op

18 april 2024

Ricoh, ’s-Hertogenbosch, 14 december 2023 – Ricoh Europe biedt bezoekers van drupa 2024 (van 28 mei tot en met 7 juni) een indrukwekkende totaalervaring op de stand in hal 8a van de Messe Düsseldorf. Onder het motto HENKAKU – de Japanse term voor transformationele innovatie – beleven beursbezoekers nieuwe manieren om, in partnerschap met Ricoh, automatisering en efficiëntie naar een hoger niveau te brengen. Op die manier kunnen ze hun activiteiten verbreden, de Total Cost of Ownership (TCO) verlagen, en sneller groeien.

Ervaar tijdens drupa 2024 hoe de innovatiekracht en technologie van Ricoh de koers van de industrie bepaalt.

Ervaar tijdens drupa 2024 hoe de innovatiekracht en technologie van Ricoh de koers van de industrie bepaalt.

Digitale printproductiesystemen van Ricoh komen live in actie

Op de stand komen de nieuwste professionele printsystemen van Ricoh live in actie. Er wordt een breed scala aan veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige toepassingen geproduceerd op (onder andere):

Een beest van een machine – ook wel de Dragon genoemd. Dit is ’s werelds eerste inkjetvellenpers op B2-formaat die werkt met watergebaseerde inkten en volautomatisch dubbelzijdig produceert. De inmiddels in de praktijk bewezen hoge printkwaliteit, snelle doorlooptijden en eenvoudige bediening maken een versnelde overstap van offset naar digitale printproductie mogelijk. 

Deze nieuwste aanwinst in het portfolio van Ricoh biedt producenten van commercieel drukwerk, boeken en direct mail meer operationele efficiëntie en grotere flexibiliteit in toepassingen. Dat is te danken aan de verbeterde geautomatiseerde productie, de closed loop kwaliteitscontrole en de geavanceerde integratie met de bestaande productietechniek.

Dit 135 ppm-productiesysteem van de nieuwe generatie – ook wel bekend als de Jaguar – staat op drupa in de schijnwerpers. Het systeem stelt grafimediabedrijven in staat nieuwe omzet te genereren en tegelijkertijd hun operationele efficiency te verbeteren dankzij de hoge mate van automatisering en de eenvoudige bediening. 

De jongste Jaguar in dit gezelschap helpt grafimediabedrijven hun creatieve mogelijkheden verder uit te breiden dankzij het grotere en uiterst consistente kleurbereik  met vijf kleurstations. 

Digitale productie-omgeving kan niet zonder datagestuurde inzichten

Drupa-bezoekers ervaren ter plekke de kracht van de merkonafhankelijke softwareoplossingen van Ricoh: ze leveren datagestuurde inzichten op, stimuleren bedrijfsbrede productiviteitswinsten en maken omzetgroei mogelijk. Er vinden demonstraties plaats van onder meer:

Grafimediabedrijven groeien dankzij partnerschap en co-innovatie met Ricoh

“Ricoh beschikt over een breed en toonaangevend technologie-portfolio. Als partner stellen wij printprofessionals in staat om hun mogelijkheden te verbreden en groei te creëren”, zegt Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs bij Ricoh Nederland. 

Hij vervolgt: “Op drupa komen onze nieuwste inkjet- en tonermachines – inclusief de langverwachte Ricoh Pro Z75, ’s werelds eerste watergebaseerde inkjetvellenpers op B2-formaat, en de gloednieuwe Ricoh Pro VC80000 – in actie om de productie van een breed scala aan printtoepassingen te demonstreren. Ons snelgroeiende portfolio omvat ook onze in eigen huis ontwikkelde inkjetkoppen-technologie, waarmee nieuwe omzetverhogende mogelijkheden binnen bereik komen.”

“Met ons aanbod van intelligente, leveranciersonafhankelijke softwareoplossingen ervaren bezoekers op de beursstand van Ricoh manieren om hun productieomgeving efficiënter te maken en ook middelen en materialen te besparen. Dankzij deze technologie ontstaan voor grafimedia-ondernemers ook nieuwe mogelijkheden tot co-innovatie: dé manier om in partnerschap met Ricoh nieuwe wegen te verkennen richting een kansrijk en toekomstbestendig businessmodel.”

Kijk voor meer informatie over de totaalervaring bij Ricoh tijdens drupa 2024 op https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/.