IDC MarketScape: Ricoh marktleider snelle inkjet-productiesystemen!

Schrijver

Edwin Breemes

Onderwerp NieuwsRicoh
Gepubliceerd op

7 juni 2023

Ricoh, ’s-Hertogenbosch, 7 juni 2023 – Ricoh komt in een nieuw IDC MarketScape-rapport naar voren als marktleider in snelle inkjetoplossingen voor de productie van professioneel digitaal drukwerk.

Het rapport van IDC MarketScape analyseert Ricoh’s technologieën, product roadmap, R&D-strategie en diensten en vergelijkt deze met de huidige markt en klantbehoeften. “Alle grafimediabedrijven die een investering in snelle inkjet overwegen, doen er goed aan om Ricoh op hun leverancierslijst te zetten”, zo concludeert het rapport.

Onderscheidend vermogen: ondersteuning in elke fase

“Met een sterk en groeiend portfolio speelt Ricoh in op de behoeften aan een hoge snelheid en kwaliteit op de markt voor commercieel drukwerk”, zegt Tim Greene, Research Director bij IDC. “Ricoh onderscheidt zich doordat zij klanten ondersteunen in elke fase: vóór de verkoop, tijdens de installatie én daarna. Van strategisch advies en passende SaaS-oplossingen tot continue support en ondersteuning. Organisaties kunnen met Ricoh rekenen op duurzaam partnerschap.”

Inkjet innovation in the Ricoh Pro™ VC70000e high speed press helped Ricoh achieve IDC MarketScape recognition
Ricoh ontving de erkenning van IDC MarketScape dankzij de inkjetinnovaties van het Ricoh Pro™ VC70000e-productiesysteem

Veranderend marktlandschap 

“Het marktlandschap voor production printing verandert. Oplages worden gemiddeld kleiner en er is een groeiende vraag naar personalisatie via ‘Variabele Data Printing’ (VDP). Tegelijkertijd is er nog altijd sprake van personeels- én papierschaarste”, zegt Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland. 

“Grafimediabedrijven investeren dan ook steeds vaker in digitale druktechnologieën. Snelle inkjetoplossingen verhogen immers de productiviteit en drukkwaliteit. Het is mogelijk om stappen in een proces te automatiseren, waardoor de doorlooptijden versnellen. En dat zonder tussenkomst van een collega of operator. Bij Ricoh bieden we grafimediabedrijven de mogelijkheid om volledig digitaal te werken, met de juiste technologie, service en software.”

De klant centraal 

Het IDC-rapport prijst de combinatie van beeldkwaliteit, snelheid en ondersteuning van de snelle inkjet-productiesystemen. Het rapport is ook positief over het feit dat Ricoh de periodieke upgrades rondom snelheid, drukkwaliteit en automatisering direct beschikbaar stelt en doorvoert. 

Een ander pluspunt is dat Ricoh snel anticipeert op de feedback van klanten door te investeren in Research & Development (R&D), aldus IDC. Zo ontwikkelt Ricoh innovaties met directe relevantie voor de markt.

Een voorbeeld daarvan is de UC8100 Undercoat Unit. Deze zorgt ervoor dat grafimediabedrijven op verschillende soorten media kunnen printen, waaronder gecoate offsetmedia.

Een andere innovatie is de RICOH ProTM Z75 digitale vellenpers. Dit nieuwe B2-inkjetsysteem ontwikkelde Ricoh samen met grafimediabedrijven, op basis van hun wensen en behoeften. Onlangs werd de het inkjetsysteem bekroond met de prestigieuze iF Design Award 2023 in de categorie ‘Product’.

Training en softwareoplossingen

Om de partnerships verder te versterken, voorziet Ricoh ook in training en support voor eindgebruikers. Zodat grafimediabedrijven het maximale halen uit hun investering. Bovendien profiteren zij van softwareoplossingen voor productiebeheer en afdrukprocessen. Denk aan RICOH TotalFlow Production Manager en RICOH Supervisor. Deze oplossingen automatiseren en vereenvoudigen de productie. Tegelijkertijd wordt operationele data omgezet in concrete  informatie en inzichten voor weloverwogen besluitvorming.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.