Nieuwe Ricoh Pro™ C9500: razendsnel digitaal printen in hoge kwaliteit

Schrijver

Edwin Breemes

Onderwerp NieuwsRicoh
Gepubliceerd op

3 augustus 2023

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 2 augustus 2023 – Digitaal printen, in hoge kwaliteit. Ook in kleine oplages. Met het nieuwe losblad digitale kleurenproductiesysteem Ricoh Pro C9500 breiden grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen hun aanbod en productiecapaciteit uit. Terwijl slimme technologie meer operationele efficiency mogelijk maakt.

Ricoh Pro C9500 production printer
De Ricoh Pro C9500 beschikt o.a. over een volautomatisch kleurcontrolesysteem voor maximale kwaliteit en stabiliteit
Minder handmatig werk, hogere klanttevredenheid

De Ricoh Pro™ 9500 is de opvolger van de populaire Ricoh Pro™ C9200. Het systeem is geschikt voor intensief gebruik en uitgerust met de nieuwste technologieën. Gebruikers kiezen uit verschillende automatiseringsopties, waardoor er minder handmatige handelingen nodig zijn bij het uitvoeren van printtaken. De nieuwe software vereenvoudigt de printtaken en activiteiten nog verder. Zo houden grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen meer grip op hun kosten, werken ze efficiënter en houden ze ruimte over voor andere taken. Tegelijkertijd verhogen zij de klanttevredenheid dankzij snelle en foutloze producties en processen. Met de Ricoh Pro™ 9500 versnellen grafimediabedrijven bovendien hun transitie van analoog naar digitaal printen.

Slimmer operationeel- en onderhoudsbeheer

De nieuw ontwikkelde Ricoh GC OS engine controller (Graphic Communications Operating System) introduceert verbeteringen voor operationeel en onderhoudsbeheer. Het heeft een groter scherm met een gebruiksvriendelijke interface. De controller is compatibel met externe diagnosesystemen en onderhoudsprogramma’s. Gebruikers hebben toegang tot de printer vanaf een pc of tablet. Instellingen kunnen op afstand worden beheerd. De zogenoemde Auto Color Diagnosis Unit automatiseert drie bedrijf kritische checks in drukwerk: kwaliteit, registratie en kleurmanagement. Dit levert nog meer nauwkeurigheid op. 

Meer voordelen 
Effectiviteit en rendement maximaliseren

Gabriëlle Impens, Senior Product Markteer, Ricoh Nederland, zegt: “De nieuwe Pro C9500 zorgt voor een sprong voorwaarts in productietechnologie. Het systeem is speciaal ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen in staat te stellen hun productiecapaciteit uit te breiden. De mogelijkheden van het systeem worden verder ondersteund door een reeks softwareopties. Bijvoorbeeld Ricoh TotalFlow Supervisor™, Ricoh TotalFlow Production Manager en Ricoh FusionPro, waarmee klanten de effectiviteit van hun producten en het rendement op hun investering kunnen maximaliseren.”

Bewezen technologiën

De Pro C9500 bevat ook de bewezen technologieën van de Ricoh Pro C9200. Zoals de VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), het DEMS-systeem (Development Electric-field Modulation System), de gladstrijkroller van de fuserriem, DSC-correctie (Dynamic Shading Correction), registratieaanpassing en het interne sensorsysteem. Het Ricoh Pro C9500 losblad digitale kleurenproductiesysteem is vanaf september beschikbaar in Europa.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl